Server
Server Rules
Limba romana   English

Regulament Server B-Zone

 

Toate sancțiunile vor fi acordate conform levelului real al jucătorului (adică se calculează toate punctele de respect ale jucătorului pentru a-i determina levelul).

1. Conturi

Proprietarul unui cont este considerat întotdeauna posesorul adresei de email înregistrate pe cont. Din motive de securitate asigurați-vă că nu pierdeți accesul la adresa de mail de pe cont, în caz contrar contul este pierdut.
Stafful oferă ajutor limitat numai prin intermediul cererilor de recuperare care pot fi făcute pe website-ul RPG și nu garantează recuperarea unui cont pierdut. Ne rezervăm dreptul de a respinge orice cerere fără a oferi un motiv.

 • Afaceri cu Conturi/Bunuri:

Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu bunuri reale pe bunuri în joc (sancțiune: ban permanent).
Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri cu gold pe bunuri în joc (sancțiune: ban 30 de zile).
Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri care implică crearea mai multor clanuri și vânzarea lor la suprapreț după ce fac minim o lună de zile vechime (sancțiune: ban 30 de zile).
Nu sunt permise afacerile sau tentativele de afaceri de conturi pe bunuri reale sau bunuri în joc (sancțiune: ban permanent fără a putea cumpăra unban din shop).

A doua abatere se sancționează direct cu ban permanent fără a putea cumpara unban din shop.
Datorită multitudinii de jucători care încalcă aceste reguli, ne rezervăm dreptul de a trage la răspundere și a sancționa transferurile sau afacerile care nu au niciun raționament logic sau justificare.

 • Securitatea Contului:

Stafful nu se ocupă de problemele legate de conturi sparte, bunuri pierdute în timpul spargerii unui cont, sancțiuni primite în timpul spargerii unui cont și așa mai departe. Este datoria fiecărui jucător să aibă grijă de contul său sau de emailul care e setat pe cont.
Împărțirea contului cu alte persoane poate duce la astfel de probleme și riscați să rămâneți fără cont, bunuri sau să fiți sancționați din cauza acestora.

Recuperarea unui cont pierdut se poate face numai printr-o cerere de recuperare pe website, făcând click pe butonul Sign In iar mai apoi pe Lost your account. Citiți cu atenție regulamentul care vă apare acolo atunci când încercați să recuperați un cont.

Adminii de level 4+ își rezervă dreptul de a sancționa o persoană care se ocupă cu spargeri de conturi sau de a ajuta o persoană a cărui cont a fost spart dacă consideră necesar. Atenție, adminii nu au absolut nicio obligație să sancționeze pe cineva sau să vă ajute în cazul în care v-a fost spart contul.

Mai multe detalii despre acest subiect găsiți aici https://forum.b-zone.ro/contspart/

 • Conturi Multiple:

Puteți deține mai multe conturi, însă încălcarea anumitor reguli precum: afaceri ilegale, spargeri de conturi, coduri, moduri interzise, bug abuse, reclamă, înșelătorii, limbaj, poate fi sancționată pe toate conturile deținute.

 • Împărțire Conturi:

Împărțirea unui cont cu alte persoane este permisă, însă se va face numai pe propria voastră răspundere.

Pentru banurile de minim 14 zile se sancționează conturile secundare cu level mai mare ca și cel banat doar atunci cand împart în cel puțin 3 zile diferite IP-uri comune în ultima săptămână de la data sancționării, au aceeași adresă de email sau la momentul sancțiunii împart IP comun.
În anumite situații se pot bana conturi secundare și care nu se aplică în această regulă cu aprobarea unui admin 6.

Este strict interzis pentru membrii echipei RPG (lideri, helperi, admini) să-și împartă conturile cu alte persoane fără a anunța și discuta situația cu Supervisorul sau Managerul în prealabil. Consecința încălcării acestei reguli este înlăturarea din funcție sau chiar banarea contului dacă e nevoie.

 • Inactivitate:

Jucătorii care nu au minim 20 de ore REALE jucate în ultimele 2 luni de joc riscă pierderea casei sau a tuturor acțiunilor bizrilor deținute (fără vehicule).
Jucătorii cu case cumpărate de pe shop au nevoie de minim 10 ore REALE în ultimele 2 luni pentru a nu le pierde.
Dacă nu puteți juca, vă sugerăm să vindeți proprietățile ca să nu le pierdeți. Nu puteți recupera proprietățile pierdute din cauza inactivității.
Încercările de ascundere a proprităților de pe conturile inactive nu vă vor scuti de pierderea acestora.

2. Clientul de sa-mp, Coduri, Moduri, Buguri și Reclamă

 • Clientul de sa-mp:

Recomandam folosirea clientului oficial de sa-mp pentru desktop disponibil pentru descărcare pe b-zone.ro/samp
Folosirea altor clienti de sa-mp neoficiali este permisă pe proprie răspundere și nu răspundem de eventualele sancțiuni pe care le puteți primi din cauza bugurilor/opțiunilor pe care aceștia le au.

Notă: Clientul de sa-mp pe Android prezintă astfel de buguri/opțiuni. Atâta timp cât nu vă folosiți de ele vă puteți juca și de pe acesta.

 • Coduri:

Folosirea codurilor sau conectarea cu ele pe serverele noastre este strict interzisă (sancțiune: ban 30 de zile).
A doua abatere se sancționează cu ban permanent.
Conturile până în level 5 inclusiv vor primi direct ban permanent. Vom acorda ban IP conturilor banate pentru trollhack și jucătorilor care-și creează multiple conturi pentru a folosi coduri sau pentru a strica jocul celorlalți.

Exemple de coduri:

- coduri care modifică modul în care un jucător trage cu arma, țintește, provoacă daune celorlalți, trage automat, încarcă arma mai repede etc. (aimbot, norecoil/nospread, rapidfire, damage hack și altele).
- coduri care permit vizualizarea jucătorilor ori a numelor acestora la o distanță mai mare decât normal ori prin obiecte (wallhack și altele).
- coduri care modifică viteza maximă a vehiculelor, accelerația, dimensiunea, rezistența, culoarea, componentele (tuning), controlul, integritatea (repair) etc. (speed hack, acceleration hack, drift mods, repair mods, tuning mods, airbrake și altele).
- coduri care permit jucătorului să se teleporteze, să alerge mai rapid, să sară mai mult, să zboare, să se cațere pe clădiri, să folosească anumite animații care nu sunt din scriptul serverului etc. (teleport hack, prototype, parkour, flying cheats, jump cheats și altele).
- coduri care-ți permit să-ți modifici viața, armura, să-ți dai arme etc. (health hack, armour hack și altele).
- coduri care-ți permit să găsești anumite obiecte ascunse în timpul evenimentelor speciale.
- alte coduri care-ți permit abilități care nu sunt integrate în script sau joc.

 • Moduri:

Folosirea modurilor care-ți aduc un avantaj destul de mare față de restul jucătorilor sau conectarea cu ele pe serverele noastre este interzisă (sancțiune: ban 3 zile).
Dacă nu sunteți în totalitate siguri că modul folosit este permis este indicat să nu-l folosiți.

Exemple de moduri permise:
- moduri care modifică ținta doar ca aspect vizual.
- moduri care modifică skinurile doar ca aspect vizual (fără a modifica dimensiunea/hotbox-ul skinului).
- moduri care modifică skinurile vehiculelor doar ca aspect vizual atâta timp cât sunt de aceleași dimensiuni și număr de locuri cu cele originale.
- moduri care corectează sensibilitatea în joc a mouseului.
- moduri care modifică culorile jocului și-l fac să pară mai real (ENB, timecyc și altele).
- moduri care modifică cerul, copacii, clădirile și alte aspecte ale jocului atâta timp cât acestea nu devin transparente, nu se poate trece prin ele.
- moduri care modifică vremea sau timpul doar ca aspect vizual (always night/day și altele).
- moduri care schimbă animațiile cu precizarea ca animațiile respective să nu fie mai rapide decât cele originale (să alerge mai rapid, să se rostogolească mai rapid, să sară mai mult și altele).
- moduri care modifică HUD-ul doar ca aspect vizual.
- moduri care-ți permit să te conectezi pe mai multe servere simultan.
- moduri de drift (atâta timp cât nu sunt folosite în situații abuzive cum ar fi în urmăriri de poliție sau altele)
- biblioteca CLEO și extensia Sampfuncs.
- fake escape.
- infinite run/stamina.
- alte moduri care aduc modificări doar ca aspect vizual pentru tine și nu pot fi folosite în mod abuziv față de script.
 
Exemple de moduri nepermise:
- moduri care modifică sensitivitatea în așa fel încât jucătorul să tragă precum ar avea coduri.
- moduri care se pot cataloga ca și coduri.
- moduri care servesc la acțiuni abuzive și împotriva scriptului și setărilor originale ale jocului.
- moduri de tip no fall.
- moduri care permit marirea zoom-ului pentru a nimeri jucatorii mai usor (in special cu sniper, dar si alte arme)

 • Activitatea pe Server:

Este strict interzisă orice metodă de a acumula ore jucate, de a ieși din stadiul de AFK, de a face acțiuni în mod automat pentru voi, etc. (autoclickere, blocări de taste, moduri de tip route recording sau altele, plimbatul de conturi cu/pe mașini, abuzarea sistemului de poker, etc.). Asta înseamnă inclusiv controlarea conturilor secundare prin tot felul de modalități, de obicei moduri.

Adminii vor interacționa cu voi direct sau indirect, unde este cazul, pentru a se asigura că voi mișcați cu adevărat caracterul în joc, iar în cazul în care se determină că ați încălcat regula veți fi sancționați cu ban 1 zi, sau mai mult cu aprobarea unui admin superior în caz de multiple abateri, plus ștergerea anumitor premii pe care le-ați primit în urma acestui abuz.

În cazul folosirii modurilor avansate (cele care răspund automat, care trimit vă avertizează că un admin vă verifică, care se mișcă automat, care fac acțiuni automate în locul vostru, etc.) sancțiunea va fi mai mare deoarece și procesul de verificare e mai complicat. Sancțiunea o vor stabili adminii, după caz.

Nu vom mai accepta răspunsuri oferite la mișto adminilor când aceștia încearcă să determine dacă activați pe cont. Scopul nostru este să ne asigurăm că fiecare joacă corect și respectă funcționalitatea sistemelor pe care vi le oferim, așadar nu complicați lucrurile.

Permitem totodată și jucătorilor să verifice și să raporteze jucătorii pe care-i prind folosind astfel de metode.

Atâta timp cât jucați normal, vă mișcați voi contul, pe câte un cont odată și nu căutați în mod explicit metode de a vă crește activitatea în mod abuziv, nu aveți de ce să vă temeți sau să vă intereseze regulile de mai sus. Ele vizează efectiv jucătorii care caută în mod explicit să abuzeze, nicidecum jucătorii care joacă normal.

 • Bug Abuse:

Exploatarea anumitor greșeli/erori ale jocului sau serverului este interzisă (sancțiune: warn).
Abuzurile grave precum buguri de făcut bani, furat bunuri și așa mai departe se sancționează cu ban 30 de zile.

Exemple de abuzuri sancționabile cu warn din prima:
- fast c-bug sau alte anulări de animații abuzive; clip informativ: click.
- folosirea unor animații care-ți permit să nu pierzi HP când te arunci de pe clădiri.
- folosirea unor buguri de textură când ai wanted (sau nu) și te ascunzi de poliție ori de un hitman.
- buguri cu care îți dai unfreeze/untie.
- buguri care-ți permit să omori alți jucători.
- buguirea vehiculelor la war prin texturi.

Alte abuzuri minore care nu se regăsesc în lista de mai sus se vor sancționa prin kick la prima abatere, apoi warn.

 • Reclamă:

Reclama intenționată făcută serverelor ce nu aparțin de B-Zone este interzisă (sancțiune: ban 14 zile).
A doua abatere va fi sancționată direct cu ban permanent.
Conturile până în level 5 inclusiv vor primi direct ban permanent.

3. Înșelătorii

Toate afacerile de pe server se vor face prin intermediul comenzii /trade. Afacerile făcute fără această comandă pot duce la înșelătorii și la pierderea bunurilor.

Adminii nu vor interveni în înșelătoriile pe care le fac jucătorii decât în anumite circumstanțe stabilite doar de aceștia. Așadar adminii de level 4+ își rezervă dreptul de a interveni în anumite înșelătorii și chiar și a sancționa jucătorul care a făcut înșelătoria dacă este cazul. Atenție, adminii nu au absolut nicio obligație să sancționeze pe cineva sau să vă ajute în cazul în care ați fost înșelat.

4. Limbaj

Permitem jucătorilor noștri să se exprime liber, însă fără a folosi înjurături sau insulte grave la adresa celorlalți jucători, pe chaturi globale ori pe chaturile facțiunilor.

Exemple de limbaj sancționabil:
- sugi pula, fmm, morții mă-tii, rasa mă-tii muie, să-ți moară familia etc.
- diferitele invenții pentru a modifica înjurăturile precum: pu_la, fememe, mu!e etc.
- insultele cenzurate sau limbajul vulgar cenzurat folosite în mod exagerat.

Exemple de limbaj nesancționabil (excepție față de admini):
- ratat, sugaci, handicapat, tâmpit, gras, slăban, idiot, cretin sau alte forme de jigniri ușoare.
- limbajul suficient de bine cenzurat precum: sugi ****, mă ****, te *** etc. (se sancționează și limbajul cenzurat insuficient de bine unde se înțelege foarte bine contextul)
- semne obscene (_|_, _()_ etc.).

Limbajul pe chaturile clanurilor va fi sancționat de către ownerii de clan, mai puțin atunci când acesta este adresat de însuși clan owner, este adresat adminilor sau colegilor de facțiune.
Pentru a asigura un joc cât mai plăcut și ușor de administrat, singurele limbi permise pe chaturile globale sunt Româna și Engleza. Folosirea oricărei alte limbi pe chaturile publice (/ad, /gov, /live, /news, /f, /r, /d, /sx, /tx) este interzisă (sancțiune: warn). Pe privat (local, /sms, /call, /whisper, /carwhisper, /c, /ac) este permisă folosirea altor limbi.

 • Civilii:

- level 1-5: kick prima abatere, 30 Minute Mute de la a doua în sus.
- level 6-9: 120 Minute Mute.
- level 10+: 1 zi Ban.

Sancțiunea va crește cu 2 zile în plus la fiecare abatere suplimentară.

 • Membrii facțiunilor:

Vor fi sancționați cu demitere de la prima abatere.

 • Jignirile, insultele sau limbajul vulgar aduse oricărui admin sau serverului:

- jigniri: 120 Minute Mute.
- limbaj vulgar sau insulte grave: ban 3 zile

Sancțiunea va crește cu 3 zile în plus la fiecare abatere suplimentară.

Sancțiunea se aplică doar pentru limbajul adresat în joc sau pe website.
Adminii pot solicita unui General Manager sau Supervisor permisiune pentru a oferi sancțiuni mai mari ca acestea dacă sunt necesare.

 • Nume Proprietăți:

Jucătorii care folosesc texte jignitoare, vulgare sau înșelătoare pe proprietățile deținute (mașini, bizuri, case) vor fi sancționați cu warn. În cazul vehiculelor, riscă să fie sancționați inclusiv jucătorii de la bord care nu le dețin, în funcție de situație. Dacă refuză să schimbe textul vor fi sancționați cu ban 3 zile până când fac asta.

 • Spamming:

Este interzis să repetați același mesaj de 6 ori sau să umpleți chatul fără rost (sancțiune: mute 15 minute).
Se exclude de la această regulă spamul pe /sms, care poate fi gestionat din comanda /ignore. Cu toate acestea în cazul folosirii de moduri pentru a trimite spam masiv prin sms sau alte metode se va acorda ban pentru moduri ilegale.

5. Comportament NON-RP

Prin comportament non roleplay se înțelege o acțiune sau un abuz de anumite comenzi care oferă jucătorului în cauză un avantaj nedrept sau altor jucători un dezavantaj semnificativ în diverse situații.

- level 6-9: 30 Minute Ajail.
- level 10+: 60 Minute Ajail.

Exemple de comportament non-rp:
- aruncatul intenționat cu viață puțină în fața vehiculelor trecătoare pentru a acorda wanted șoferilor.
- împingerea vehiculelor de joburi, facțiuni sau personale în mod abuziv (de exemplu pentru a le respawna, pentru a le muta de lângă proprietar/șofer etc.).
- drive-by intenționat cu Monster Truck, Sandking sau vehicule fără coliziuni (cele de la joburi).
- a sta AFK cu wanted în aer.
- /sleep când ești urmărit de un polițist/hitman.
- blocarea punctelor de acces folosind vehicule parcate.
- diverse acțiuni abuzive de deconectare sau respawnare pentru a scăpa de sancțiunile pe care trebuie să le primiți de la polițiști.
- atacarea altor jucători, ca membru de clan, în interiorul sau apropierea zonelor de clan fară să fii implicat direct în cucerirea/apărarea acelei zone; dacă membrii altor clanuri au inițiat deja o luptă pentru acea zonă, este interzisă intervenția altor persoane care nu fac parte din respectivele clanuri (sancțiune: kick prima abatere, ajail la următoarele).

6. Chaturi Globale

Chaturile globale sunt acele chaturi care pot fi văzute de către toți jucătorii de pe server (/ad, /live, /e, /news, /gov etc.).
Nu sunt permise jignirile pe aceste chaturi (sancțiune: warn) și nici insultele grave/limbajul vulgar (sancțiune: ban 3 zile).
Sancțiunea va crește cu 3 zile în plus la fiecare abatere suplimentară.
Nu este permisă promovarea canalelor de YouTube pe aceste chaturi (sancțiune: kick), cu excepția canalelor care aparțin celor din stafful jocului sau a YouTuberilor comunității (ex: http://b-zone.ro/bobo).

 • Live sau Event chat:

Nu sunt permise glumele proaste, batjocura, caterinca excesivă, emoticoanele, semnele obscene, spamul (sancțiune: kick/stopevent).
Adminii pot solicita unui General Manager sau Supervisor permisiune pentru a oferi sancțiuni mai mari ca acestea dacă sunt necesare.

 • Anunțuri publice:

Nu sunt permise (sancțiune: kick):
- anunțuri în numele altor jucători fără aprobarea acestora.
- organizări de evenimente.
- folosirea de emoticoane, prescurtări sau exces de semne de punctuație.
- caps lock excesiv.
- anunțuri la caterincă.
- pentru a contacta unul sau mai mulți jucători.
- pentru a promova diferite canale cu videouri care nu aparțin comunității (atenție la reclamă).
- pentru a vă căuta prieteni.
- semne obscene (_|_, _()_ etc.).
- cerșitul.

A doua abatere va fi sancționată direct cu warn.

7. Reguli Suplimentare

 • Nickname jucător/clan, crest clanuri:

Este interzisă folosirea unui nume la mișto, indecent, foarte asemănător cu al altor jucători/admini, cu tag de clan oficial (sancțiune: rename).
Este interzisă folosirea unui clan name/tag indecent, vulgar, foarte asemănător cu al altui clan, etc. (sancțiune: rename clanului).
Dacă se refuză schimbarea numelui ori aceasta nu este posibilă se va acorda ban permanent.
Este interzisă folosirea unui clan crest indecent, vulgar, foarte asemănător cu al altui clan, etc. (sancțiune: remove crest, aplicare cooldown masiv și sancționare owner unde e cazul).

 • Funcția /report:

Se folosește pentru a semnala încălcări ale regulilor sau pentru probleme pe un ton politicos și calm. Orice altceva este interzis (sancțiune: mute 30 de minute).

 • Funcția /n:

Se folosește pentru a cere ajutor informativ pe un ton politicos și calm. Orice altceva este interzis (sancțiune: mute 30 de minute).
Jignirile, insultele grave sau limbajul vulgar pe acest chat vor fi sancționate ca și cum l-ați adresa unui admin.

 • Cereri de unban:

Orice cerere făcută în batjocură ori care conține un limbaj necorespunzător va fi sancționată și ignorată (sancțiune: ban 14 zile).
A doua abatere va fi sancționată direct cu ban permanent.

 • Deranjul jucătorilor sau a staffului:

Este interzis să deranjați jucătorii la joburi, la raportul de activitate, la rob, examen auto, evenimente sau adminii când au treabă (sancțiune: kick).
A doua abatere va fi sancționată direct cu warn.

Notă: În cazul membrilor din departamente, aceștia pot folosi somațiile și sancționa jucătorul direct cu wanted în funcție de caz (neconformare, DB, DM, etc.).

 • Folosirea codaților pentru zonele de clan:

Ne rezervăm dreptul de a șterge un clan în care unul sau mai mulți jucători au fost prinși folosind coduri pentru a ajuta la cucerirea zonelor de clan. Clan ownerul este în mod direct răspunzător de persoanele pe care le invită în clan, în special de conturile de level mic invitate de pe care se folosesc coduri pentru a ajuta la cucerirea zonelor. Clanul poate fi șters definitiv fără a returna Goldul cheltuit pentru crearea clanului.

 • Abuzul de funcție:

Abuzul sever de funcție ce implică modificări a mai multor conturi se sancționează drastic (sancțiune: ban permanent fără a putea cumpăra unban din shop).

 • Distribuirea de date personale:

Este interzis să transmiți informații personale ale altor jucători fără acordul acestora (linkuri cu poze, videouri, numere de telefon, id-uri personale, emailuri personale, adrese personale și așa mai departe) (sancțiune: ban 7 zile SAU altă sancțiune cu aprobarea unui admin 6).

8. Website

 • Dovezi:

Dovezile de pe server trebuie să includă marcajele serverului cu data, ora, numele jucătorului și al serverului, excepție pentru abateri de regulament care se sancționează cu ban 14 zile sau mai mare (reclamație respinsă automat).
O dovadă este valabilă cel mult 3 zile și trebuie să aparțină persoanei care face reclamația, excepție pentru admini, coduri, afaceri ilegale, moduri interzise sau alte încălcări grave ale regulilor (reclamație respinsă automat).
Falsificarea dovezilor este strict interzisă (sancțiune: ban permanent de la prima abatere, no unban de la a doua). Se vor bana și conturile de nivel mai mare ale jucătorului.
Dovezile trebuie de preferat făcute fără page-up, pentru a se putea interpreta cât mai corect situația. În funcție de caz, aceste dovezi pot să fie luate în considerare, dar există și riscul să fie ignorate dacă sunt neclare.
Se acceptă dovezi concrete din afara serverului, de preferat video, în cazul reclamațiilor pentru afaceri ilegale, spargeri de conturi, comentarii vulgare, martori vulgari, reclamații adresate staffului (lider, helper, admin) sau alte încălcări grave ale regulamentului.​
În cazul dovezilor de pe browser se acceptă numai videouri în care să se dea minim un refresh la pagină să se vadă că dovada nu e falsificată (reclamație respinsă automat).

 • Șantajul:

Este interzisă șantajarea sau tentativa de a șantaja un jucător să nu-i faci reclamație/să retragi reclamația pe care i-ai făcut-o cât și să plătești pe cineva să nu-ți facă reclamație/să retragă reclamația (sancțiune: warn).

 • Conținut:

Este interzisă deschiderea reclamațiilor fără motiv întemeiat (sancțiune: suspend website 3 zile).
Este interzis să jignești, să hărțuiești oriunde în cadrul websiteului (sancțiune: suspend website 3 zile).
Este interzis să insulți grav, să publici conținut vulgar (mesaje, poze, videouri) sau pornografic oriunde în cadrul websiteului (sancțiune: suspend website 7 zile SAU altă sancțiune cu aprobarea unui admin 6).
Este interzis să postezi informații personale ale altor jucători fără acordul acestora (poze cu ei, numere de telefon, id-uri personale, emailuri personale, adrese personale și așa mai departe) (sancțiune: suspend website 7 zile și ștergerea/editarea conținutului SAU altă sancțiune cu aprobarea unui admin 6).
Este interzis să faci reclamă (servere, site-uri, pagini, canale, clipuri, etc.) (sancțiune: suspend website 3 zile sau ban 14 zile/permanent).

Regulile de mai sus se aplică inclusiv comentariilor șterse, reclamațiilor retrase, martorilor adăugați cât, dovezilor postate în reclamații, conținutului extern (linkuri către alte site-uri) și așa mai departe.
Găsiți în acest topic de pe forum mai multe informații despre reclamații aiurea și posthunteri.

 • Raportarea membrilor staffului:

Reclamațiile la adresa staffului (lideri, helperi, admini) pot fi făcute doar de persoanele implicate în mod direct (reclamație respinsă automat).

9. Excepții

Ne rezervăm dreptul de a avea excepții de la regulile menționate mai sus, cât și de la celelalte reguli pe care un jucător are obligația de a le respecta (reguli facțiuni, reguli staff, etc.), în cazurile în care situația o cere fără a fi nevoiți să oferim explicații, încercând să actualizăm regulamentul și cu respectivele cazuri noi. 
Jucătorii care: au prea multe sancțiuni, prea multe conturi creatoare de probleme, crează conturi doar pentru a strica bunăstarea serverului, sunt considerați că încurcă jocul prea mult vor fi banați permanent.
Aceste excepții pot fi făcute numai cu permisiunea unui admin de nivel 6.

B-Zone Server Rules

 

All punishments will be given depending on the real level of the player (meaning we will calculate the respect points of the player to determinate his level).

1. Accounts

The owner of an account is always considered to be the possessor of the email address registered on the account. For security reasons make sure you do not lose access to the account's email address, otherwise it is lost.
The staff offers limited help via the recovery system on the RPG website and does not guarantee the recovery of a lost account. We reserve our right to reject recoveries  without offering any reason.

 • Accounts/goods Businesses:

We do not allow businesses or attempts of businesses with real goods for game goods (punishment: permanent ban).
We do not allow businesses or attempts of businesses with gold for game goods (punishment: ban 30 days).
We do not allow businesses or attempts of businesses that involve creating multiple clans and selling them overpriced after they get older than a month (punishment: ban 30 days).
We do not allow businesses or attempts of businesses with accounts for real or game goods (punishment: permanent ban without the right to buy shop unban).

The second offence is punished directly with permanent ban without the right to buy shop unban.
Due to the multitude of players who violate these rules, we reserve the right to hold accountable and sanction transfers or businesses that have no logical reasoning or justification.

 • Account Security:

The staff does not handle problems regarding hacked accounts, stolen goods, punishments received while your account was hacked and so on. It is your duty to take care of your account or your email address.
Sharing an account with other people may lead to such probems and you risk remaining without an account, goods or get punished because of this.

Recovering a lost account can only be done by a recovery request on the website, by clicking the Sign In button and then on Lost your account. Read the rules that show up carefully when trying to recover an account.

Level 4+ admins reserve their right to punish someone who hacks accounts or to help someone with a hacked account if they consider necessary. Attention, admins have absolutely no obligation to punish someone or help you if your account got hacked.

More details on this subject can be found here https://forum.b-zone.ro/contspart/

 • Multiple Accounts:

You can own multiple accounts, but breaking some rules like: illegal businesses, stealing accounts, cheating, forbidden mods, bug abuse, advertising, scamming, language, can be punished on all accounts you own.

 • Account Sharing:

Sharing an account with another person is allowed but will be done on your own accord.

For bans of at least 14 days we will punish secondary accounts with a higher level than the banned account only when they share in at least 3 different days common IPs for the last week since the punishment was given, have the same email address or at the moment of the punishment share the same IP.
In certain situations the staff can ban secondary accounts that do not apply in this rule with the approval of a level 6 admin.

It is strictly forbidden for members of the RPG team (leaders, helpers, admins) to share their accounts with other people without informing and discussing with the Supervisor or Manager beforehand. The consequence for breaking this rule is removing you from your position or even banning your account if needed.

 • Inactivity:

Players that do not have at least 20 REAL hours played in the last 2 months risk losing their house or shares to all owned businesses (no vehicles).
Players with houses bought from the shop need at least 10 REAL hours in the last 2 months not to lose them.
If you cannot play we suggest selling your properties so you don't lose them. You cannot recover properties lost due to inactivity.
Attempts of trying to hide properties from inactive accounts will not stop you from losing them.

2. Sa-Mp Client, Cheats, Mods, Bugs and Advertising

 • The sa-mp client:

We recommend using the official sa-mp client for desktop available for download on b-zone.ro/samp
Using third party unofficial clients is allowed on your own accord, but we are not responsible for the possible punishments you may receive because of certain bugs/options these may have.

Note: The Android client has such bugs/options. As long as you don't use them you can also play using it.

 • Cheats:

Using cheats or connecting with them on our servers is strictly forbidden (punishment: ban 30 days).
The second offence will be punished with permanent ban.
Accounts up to level 5 included will directly receive permanent ban. We will give ban IP accounts banned for trollhack and to players that create multiple accounts for cheating or ruining the game of others.

Cheat examples:

- cheats that modify the way a player shoots with a weapon, aims, does damage to others, loads the weapon faster etc. (aimbot, norecoil/nospread, rapidfire, damage hack and others).
- cheats that allow seeing players or their names for a larger distance than normal or through objects (wallhack and others).
- cheats that modify the maximum speed of vehicles, the acceleration, dimension, resistence, color, components (tuning), integrity (repair) etc. (speed hack, acceleration hack, drift mods, repair mods, tuning mods, airbrake and others).- cheats that allow players to teleport, run faster, jump higher, fly, climb on buildings, to use certain animations that are not in our server's script etc. (teleport hack, prototype, parkour, flying cheats, jump cheats and others).
- cheats that allow you to modify your life, armour, give yourself weapons etc. (health hack, armour hack and others).
- cheats that allow you to find certain hidden objects during special events.
- other cheats that give you abilities that are not integrated in the script or game.

 • Mods:

Using mods that bring you an unfair advantage towards the rest of the players or connecting with them on our servers is forbidden (punishment: ban 3 days).
If you ar not entirely sure a mod is allowed it is indicated to not use it.

Examples of allowed mods:
- mods that modify your crosshair only for visual aspects.
- mods that modify skins only for visual aspects (without changing the size/hitbox of the skin).
- mods that modify vehicle skins only for visual aspects as long as they have the same dimensions and passenger slots as default.
- mods that correct the sensitivity in game of the mouse.
- mods that modify the colors of the game and make it seem more real (ENB, timecyc, others).
- mods that modify the sky, trees, buildings and other aspects of the game as long as they don't become transparent, you can't pass through them.
- mods that modify weather or time in game for visual aspects (always night/day and others).
- mods that modify animations as long as those animations aren't faster than the original (run faster, roll faster, jump higher and others).
- mods that modify the HUD for visual aspects.
- mods that allow you to connect on multiple servers in the same time.
​- drift mods (as long as they are not used abusively in situations like cop chases or others)
- the CLEO library and Sampfuncs extension.
- fake escape.
- infinite run/stamina.
- other mods that bring modifications only for visual aspects that you see and cannot be use abusively as regards to our script.
 
Examples of unallowed mods:
- mods that modify the sensitivity in such a way that the player fires as like using cheats.
- mods which can be cataloged as cheats.
- mods used for abusive purposes and against the server's script and original settings of the game.
​- no fall mods.
- modes that allow increasing the zoom to hit players more easily (especially with a sniper, but also other weapons)

 • Server Activity:

Any method of accumulating hours played, leaving the AFK state, automizing actions for you, etc. (autoclickers, blocking keys, route recording mods or other mods, riding accounts in/on cars, abusing the poker system, etc.). This also means controlling secondary accounts in any way, usually by using mods.

Admins will interract with you directly or indirectly, where it is necessary, in order to ensure that you are actually moving the character in game, and if they determine you broke the rule you will get punished with ban 1 day, or more with the approval of a higher level admin for multiple offenses, as well as deleting certain prizes you might have received.

In case of advanced mods (that answer automatically, that send warnings when an admin checks, that auto moves the character, that automates actions in your place, etc.) will receive a higher punishment because the verification process is more complicated. The punishment will be etablished by the admins, depending on the case.

We will no longer accept mocking responses to admins who try to determine if you are active on the account. Our purpose is to make sure that you play fair and respect the systems we offer, so don't complicate things.

We also offer players to check and report other players if they catch them using such methods.

As long as you play normally, you move the account, one at a time and don't use methods to explicitly grow your activity abusively, you shouldn't have any fear and the rules above don't apply to you. They are intended for players that try to explicitly abuse, not players who play normally.

 • Bug Abuse:

Exploiting certain mistakes/errors of the game or server is forbidden (punishment: warn).
Severe abuses like bugs for making money, stealing goods and so on will be punished with ban 30 days.

Abuse examples punishable with warn from the first offence:
- fast c-bug or other abusive animation cancellations; informative clip: click.
- using certain animations that allow you not to lose HP when falling off a building.
- using certain texture bugs when you have wanted (or not) and hiding from the police or hitmen.
- bugs that allow you to get unfreeze/untie.
- bugs that allow you to kill other players.
​- bugging war vehicles in textures.

Other minor abuses not found in the list above will be punished with kick at the first offence, then warn.

 • Advertising:

Intentional advertisement made to other servers that do not belong to the B-Zone community is forbidden (punishment: ban 14 days).
The second offence will be punished with permanent ban.
Accounts up to level 5 included will directly get permanent ban.

3. Scamming

All server deals will be made using the /trade command. Deals made without using this command may lead to scams and you risk remaining without your goods.

Admins will not intervene in scams that players do only in certain circumstances established by them. Thus level 4+ admins reserver their right to intervene in certain scams and even punish the player doing the scam if needed. Attention, admins have no oblgation to punish someone or to help you if you got scammed.

4. Language

We allow our players to express themselves freely, but without using vulgar or hard language towards other players, on global chats or faction chats.

Examples of punishable language:
- suck my dick, fmm, cocksucker, fuck you etc.
- different inventions to modify cursing like: di_ck, fememe, fuc y0u etc.
- censored insults or censored vulgar language used in an exagerated manner.

Examples of unpunishable language (exception towards admins):
- asshole, loser, jackass, idiot, or other forms of light offences.
- language that is sufficiently well censored: suck ****, eat ****, *** etc. (censored language will also be punished if the censorship is insufficient and the context can be well understood)
- obscene signs (_|_, _()_ etc.).

Language on clan chats will be punished by clan owners, except when the language is done by the owner himself, is addressed to admins or faction colleagues.
To ensure a pleasant and easy to administrate game, the only allowed languages on public chats are Romanian and English. Using any other language on public chats (/ad, /gov, /live, /news, /f, /r, /d, /sx, /tx) is forbidden (punishment: warn). On private chats (local, /sms, /call, /whisper, /carwhisper, /c, /ac) you are allowed to use other languages.

 • Civilians:

- level 1-5: kick at first, 30 Minutes Mute afterwards.
- level 6-9: 120 Minutes Mute.
- level 10+: 1 day Ban.

The punishment will grow with 2 extra days at each other offence.

 • Faction members:

Will get punished with dismissal from the first offence.

 • Offences, insults or vulgar language to admins or the server:

- offences: 120 Minutes Mute.
- vulgar language or heavy insults: ban 3 days

The punishment will grow with 3 extra days for each extra offence.

The punishment will only be given for language used in game or on the website.
Admins can ask a General Manager or Supervisor permission to offer bigger punishments than these if necessary.

 • Property Name:

Players that use offensive, vulgar or deceiving texts on owned properties (cars, businesses, houses) will be punished with warn. In the case of vehicles, players on board who do not own them may also risk being sanctioned, depending on the situation. If they refuse to change the text they will get banned 3 days until they do so.

 • Spamming:

It is forbidden to repeat the same message 6 times or fill the chat for no reason (punishment: mute 15 minutes).
We are excluding from this rule spam on /sms, which can be taken care of using /ignore. Even so, the use of mods that send massive spam via sms or other methods will be punished with ban for illegal mods.

5. NON-RP Behavior

By non-rp behavior we understand an action or abuse of certain commands that ofer the given player an unfair advantage or other players a significant disadvantage in some situations.

- level 6-9: 30 Minutes Ajail.
- level 10+: 60 Minutes Ajail.

Examples of non-rp behavior:
- throwing yourself intentionally in front of passing vehicles to give the drivers wanted.
- pushing job vehicles, faction vehicles or personal vehicles in an abusive way (for example to respawn them, move them from the owner/driver etc.).
- intentional drive-by with Monster Truck, Sandking or vehicles with no collison (those from jobs).
- staying AFK with wanted in air.
- /sleep when you are followed by a police officer/hitman.
- blocking access points using parked vehicles.
- diverse abusive actions of disconnecting or respawning in order to escape the punishments you need to receive from police officers.
- attacking other players, as a clan member, inside or near clan zones without being directly involved in the conquest/defense of that area; if members of other clans have already initiated a battle for that area, it is prohibited for other individuals who are not part of those clans to intervene (punishment: kick for the first offense, ajail for subsequent offenses).

6. Global Chats

Global chats are those chats that can be seen by all the players of the server (/ad, /live, /e, /news, /gov etc.).
Offenses on such chats are forbidden (punishment: warn) as well as heavy insults/vulgar language (punishment: ban 3 days).
The punishment will grow with 3 extra days for each extra offence.
It is not allowed to promote YouTube channels on such chats (punishment: kick), except for channels belonging to the game staff or community YouTubers (ex: http://b-zone.ro/bobo).

 • Live or Event chat:

It is forbidden to make bad jokes, mock, spam, use emoticons, use obscene signs (punishment: kick/stopevent).
Admins can ask a General Manager or Supervisor permission to offer bigger punishments than these if necessary.

 • Public announcements:

Not allowed (punishment: kick):
- announcements in the name of others without their approval.
- organizing events.
- using emoticons, abbreviations or excess of punctuation signs.
- excessive caps lock.
- mock ads.
- to contact one ore more players.
- to promote channels with videos that do not belong to the community (be advised of advertising).
- to search for friends.
- obscene signs (_|_, _()_ etc.).
- begging.

The second offence will be punished directly with warn.

7. Extra Rules

 • Nickname player/clan, clan crests:

It is forbidden to use a mocking, indecent, very similar name with other players/admins, with an official clan tag (punishment: rename).
It is forbidden to use an indecent, vulgar, very similar to others, etc. clan name/tag. (punishment: rename of the clan).
If the rename is refused or it is not possible we will give permanent ban.
The use of an indecent, vulgar, or highly similar clan crest to another clan's crest is strictly prohibited (punishment: removal of the crest, imposition of a significant cooldown, and possible sanctions for the owner, where applicable).

 • The /report function:

It is used to signal rule breaking or for problems in a polite and calm manner. Anything else is forbidden (punishment: mute 30 minutes).

 • The /n function:

It is used to ask for informative help in a polite and calm manner. Anything else is forbidden (punishment: mute 30 minutes).
Offences, heavy insults or vulgar language on this chat will be punished just like addressing them to admins.

 • Unban requests:

Any request made in mockery or that contains inappropriate language will be punished and ignored (punishment: ban 14 days).
The second offence will be punished directly with permanent ban.

 • Disturbing players or the staff:

It is forbidden to disturb players at jobs, at activity report, rob, auto exam, events or admins when they have work to do (punishment: kick).
The second offence will be directy punished with warn.

Note: In the case of department members, they can use summons and directly sanction the player with a wanted level depending on the situation (non-compliance, DB, DM, etc.).

 • Using cheaters in clan zones:

We reserve our right to delete a clan where one or more players have been caught using cheats in order to help conquer clan zones. The clan owner is directly responsible with the players he invites in the clan, especially low level accounts who use cheats to conquer clan zones. The clan can be permanently deleted without returing the Gold spent on it to the clan owner.

 • Function abuse:

Severe function abuse which involves modifying several accounts will be severely punished (punishment: permanent ban without the right to buy shop unban).

 • Distribution of personal data:

It is forbidden to share personal information of other players without their consent (links with pictures, videos, phone numbers, personal IDs, personal emails, personal addresses, and so on) (punishment: ban for 7 days OR another penalty with the approval of an admin level 6).

8. Website

 • Proofs:

Server proofs must include the server markings with the date, hours, name of the player and name of the server, except for rule breaking that consist of bans lasting 14 days or more (complaint automatically rejected).
A proof is valid for 3 days at most and must be owned by the person opening the complaint, exception for admins, cheats, illegal business, forbidden mods or other severe rule breaking (complaint automatically rejected).
Falsifying proofs is strictly forbidden (punishment: ban permanent from first offence, no unban at second offence). We will also ban the higher level accounts of the player.
Evidence should preferably be presented without using page-up, in order to accurately interpret the situation. Depending on the case, these pieces of evidence may be taken into consideration, but there is also a risk of them being ignored if they are unclear.
We accept concrete evidence outside the server, video preferred, for complaints regarding illegal businesses, account hacking, vulgar comments, staff complaints (leader, helper, admin) or other severe rule breaking.​
For browser proofs we accept only videos where there is a minimum of one refresh to the page to prove that there is nothing falsified (complaint automatically rejected).

 • Blackmail:

Blackmailing players to withdraw or not to create complaints and paying a player to withdraw or not to create complaints is not allowed (punishment: warn).

 • Content:

It is forbidden to open complaints for inproper reasons (punishment: suspend website 3 days).
It is forbidden to offend others anywhere on the website (punishment: suspend website 3 days).
It is forbidden to insult, publish vulgar content (messages, pictures, videos), or pornographic content anywhere on the website (punishment: website suspension for 7 days OR another penalty with the approval of an admin level 6).
It is forbidden to post personal information of other players without their consent (pictures of them, phone numbers, personal IDs, personal emails, personal addresses, and so on) (punishment: website suspension for 7 days and deletion/editing of content OR another penalty with the approval of an admin level 6).
It is forbidden to advertise (servers, websites, pages, channels, clips, etc.) (punishment: website suspension for 3 days or ban for 14 days/permanently).

The rules above apply also to deleted comments, withdrawn complaints, added witnesses, proofs posted in complaints and so on.
You can find in this forum topic more information about useless complaints and posthunters.

 • Reporting staff members:

Complaints to staff members (leader, helper, admin) can be made just by people involved directly (complaint rejected automatically).

9. Exceptions

We reserve our right to have exceptions to these rules. In some cases the punishments may be different.
Players that: have too many punishments, have too many trouble accounts, create accounts just to ruine the game, are considered to interfere too much with the game will get banned permanently.
These exceptions can be made only with the permission of a level 6 admin.

Edited by Kelton on 11.02.2024 09:02
Edited by Kelton on 11.02.2024 09:02